Blaga: După decizia de azi, nimeni nu mai poate acuza CC de o anumită implicare politică

de Emma Toader - Mediafax

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că respingerea de către CC a sesizării PDL privind revocarea preşedintelui Senatului arată că nimeni nu poate acuza Curtea de o anumită implicare politică.

"Nu am comentat niciodată deciziile CC, dar din decizia de astăzi nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumită implicare politică, cum a făcut USL în timpul şi după referendum", a precizat Blaga.

El crede că prin decizia CC va fi reglementată situaţia raportului dintre Constituţie şi Regulamentul Senatului.

"Înainte erau decizii ale CC că un preşedinte al Senatului nu putea fi revocat decât la cererea grupului parlamentar care l-a propus, cu excepţia cazului în care încălca Regulamentul. După această decizie a CC, în motivare Curtea va reglementa situaţia raportului dintre Constituţie şi Regulamentul Senatului, în interpretarea că la începutul legislaturii este ales un preşedinte al Senatului şi de câte ori se va schimba majoritatea Senatului se va putea schimba şi preşedintele Senatului", a explicat Vasile Blaga.

Curtea Constituţională (CC) a respins, joi, sesizarea PDL privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Senatului, astfel că la conducerea acestei camere rămâne Crin Antonescu.

 
Tag-uri:
blaga
,cc
,senat

 

Versiune mobil | completa