BARACK OBAMA vorbeşte despre o NOUĂ CRIZĂ MONDIALĂ. SUA are datorii de 100.000 de miliarde de dolari, de şapte ori cât PIB-ul tării

BARACK OBAMA vorbeşte despre o NOUĂ CRIZĂ MONDIALĂ. SUA are datorii de 100.000 de miliarde de dolari, de şapte ori cât PIB-ul tării

Dacă adunăm toate datoriile pe care le are SUA, reiese că statul american este "într-o formă financiară mai proastă decât Grecia şi alte ţări europene înglodate în datorii", notează CNBC. Declaraţia îi aparţine lui Bill Gross, co-fondator al firmei de management al investiţiilor Pimco.

Datoria publică a SUA este de 14.300 de miliarde de dolari, la care se adaugă banii pentru anumite servicii sociale şi medicale, în valoare de aproape 50.000 de miliarde de dolari. În plus, în datorie sunt incluse şi costurile unor programe de sprijinire a economiei, în perioada crizei, desfăşurate în 2008 şi 2009.

În total, datoriile SUA ating astronomica valoare de 100.000 de miliarde de dolari, de aproape şapte ori cât PIB-ul ţării (care este de 14.700 de miliarde). Suma aruncă SUA într-o poziţie deloc de invidiat în ceea ce priveşte economia, spune Gross. "Să credem că putem reduce aceste datorii într-un an sau doi nu este o presupunere realistă", a explicat co-fondatorul Pimco. "Valoarea este mult mai mare decât în cazul Greciei şi al oricărei alte ţări dezvoltate. Avem o problemă şi trebuie s-o rezolvăm rapid", a precizat Gross.


CITEŞTE MAI DEPARTE PE: www.gândul.info

 

 

Versiune mobil | completa