BACALAUREAT 2011. Funeriu, după ce 233 de elevi au fost eliminaţi de la prima probă: "România ar fi arătat altfel cu 15-20 de generaţii dezobişnuite de fraudă"

BACALAUREAT 2011. Funeriu, după ce 233 de elevi au fost eliminaţi de la prima probă: "România ar fi arătat altfel cu 15-20 de generaţii dezobişnuite de fraudă" sursa foto Mediafaxfoto Razvan Chirita

Ministerul Educaţiei a anunţat că 233 de elevi au fost eliminaţi de la prima probă scrisă a bacalaureatului, cea de limba şi literatura română, adică un număr aproape dublu faţă de anul trecut.

"România ar fi arătat altfel cu 15-20 de generaţii dezobişnuite de fraudă. E o acuzaţie directă la adresa celor care, din aceeaşi poziţie pe care o ocup eu astăzi (n.r. cea de ministru al Educaţiei), nu au mişcat un deget pentru a face România mai corectă", a declarat Daniel Funeriu, citat de HotNews.

De ce vrea ministrul să fie în continuare elevii daţi afară

Ministrul a anunţat că speră ca şi în continuare "bacalaureatul să se desfăşoare ca această primă probă", pentru că astfel ar facilita "separarea celor buni de cei mai puţini buni". "Acest lucru ne-ar ajuta să-l clasăm pe fiecare acolo unde îi este locul pe o scară valorică", a mai precizat Funeriu.

Cei 233 de elevi au fost eliminaţi, ieri, din examen fie pentru că intraseră cu telefoanele mobile în sală, fie pentru tentative de copiat. Cei mai mulţi elevi au fost eliminaţi în Mehedinţi (33), Bucureşti (29) şi Constanţa (19). "Recordul" aparţine Liceului de construcţii "Lorin Sălăgean" din Drobeta Turnu-Severin, de unde au fost daţi afară 22 de elevi. Cei 233 de elevi eliminaţi vor putea susţine bacalaureatul abia peste trei sesiuni, adică în iarna lui 2012.

 

 

Versiune mobil | completa