ANGLIA SUB ASEDIU. Un scriitor îi apără pe anarhişti: „Politicienii habar nu au ce se întâmplă”. Cum încearcă jurnaliştii BBC să-l scoată de pe post. VIDEO

ANGLIA SUB ASEDIU. Un scriitor îi apără pe anarhişti: „Nu sunt şocat, este o răscoală. Politicienii şi poliţiştii habar nu au ce se întâmplă”. Cum încearcă jurnaliştii BBC să-l scoată de pe post. VIDEO

BBC l-a invitat pe scriitorul şi prezentatorul TV Darcus Howe să vorbească despre revoltele din Anglia, scrie Business Insider. Televiziunea s-ar fi aşteptat ca Howe să condamne vehement anarhia, notează sursa.

Însă scriitorul de culoare a făcut contrariul.

Întrebat de moderatoarea din studio dacă este şocat de ceea ce vede în jurul său, Howe a răspuns: "Nu, absolut deloc. Trăiesc în Londra de 50 de ani şi eram sigur, ascultându-i pe fiul şi pe nepotul meu, că urma să se întâmple ceva foarte serios în această ţară".

"Liderii noştri politici habar nu au, autorităţile habar nu au, dar, dacă ne uităm cu atenţie la tinerii albi şi la cei de culoare şi îi ascultăm atent, putem vedea şi auzi că lucrurile care li se întâmplă...", încearcă Howe să-şi continue ideea.

Howe aminteşte, printre lacrimi, de bărbatul împuşcat de poliţişti

În acel moment, bărbatul este întrerupt de moderatoarea din studio, care îl întreabă dacă lucrurile petrecute în Londra pot fi trecute cu vederea.

"Bineînţeles că nu. Dar ceea ce mă îngrijorează cel mai tare este că Mark Duggan (n.r. bărbatul împuşcat de poliţişti, de la care au pornit revoltele) are părinţi, are fraţi, are surori, iar un poliţist l-a împuşcat în cap la doar câţiva metri de locuinţa sa", spune Howe, vizibil emoţionat.

Moderatoarea îl întrerupe din nou, deşi bărbatul spune de mai multe ori că vrea să-şi termine ideea. "Nu ştim ce s-a întâmplat, trebuie să aşteptăm raportul poliţiei", spune femeia din studio, care vorbeşte peste Howe.

"Este o răscoală. Se întâmplă în Siria, se întâmplă şi în Anglia"

"Poliţiştii opresc şi percheziţionează fără motiv tinerii de culoare. Nepotul meu, care e un înger, mi-a mărturisit că a fost brutalizat şi percheziţionat de autorităţi de nenumărate ori. De asta am simţit că urma să se întâmple ceva ", continuă scriitorul.

"Aceasta nu este o scuză pentru distrugerile pe care le-am văzut", îl contrează din nou moderatoarea.

"Este o răscoală a maselor de oameni. Se întâmplă în Siria, se întâmplă în Trinidad, se întâmplă şi în Anglia", îşi susţine Howe punctul de vedere, printre lacrimi.

"Vă rog să mă respectaţi", sunt ultimele cuvinte pe care apucă să le zică Howe, înainte de a fi scos de pe post.

De menţionat că interviul nu se găseşte în arhiva de pe site-ul BBC. El a fost încărcat pe YouTube de către o persoană care l-a urmărit în direct şi a avut inspiraţia să-l filmeze. Numele clipului este "Revoltele din Londra. Interviul pe care BBC nu-l va mai difuza niciodată".

 

 

Versiune mobil | completa