Agentul lui Amy Winehouse spune că artista "a murit singură, în patul ei", iar unul din agenţii ei de pază a descoperit că murise

Agentul lui Amy Winehouse spune că artista "a murit singură, în patul ei", iar unul din agenţii ei de pază a descoperit că murise în somn Foto: REUTERS/Stefan Wermuth

Amy Winehouse "a murit singură, în patul ei", trupul neînsufleţit al artistei fiind găsit după mai multe ore de unul dintre agenţii de pază din reşedinţa cântăreţei, potrivit contactmusic.com.

Amy Winehouse a fost găsită moartă în apartamentul ei din nordul Londrei în după-amiaza zilei de sâmbătă, a declarat Chris Goodman, agentul de presă al artistei britanice.

Potrivit presei britanice, cântăreaţa în vârstă de 27 de ani, care s-a luptat mult timp cu dependenţa, a murit din cauza unei supradoze de droguri şi de alcool, după o petrecere plină de astfel de excese, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Însă Chris Goodman, agentul de presă al cântăreţei, susţine că "nu a existat nicio petrecere sălbatică", iar Amy Winehouse şi-a petrecut ultimele ore din viaţă în compania agentul de pază Andrew Morris, înainte de a merge la culcare, singură, în camera ei. Goodman afirmă că Amy Winehouse a murit în somn.

"În acest moment, nimeni nu ştie cum a murit. Au existat speculaţii, potrivit cărora ea ar fi luat droguri, însă nu putem să spunem nimic până la efectuarea autopsiei. Nu a existat nicio petrecere sălbatică, ea a murit singură, în patul ei", a declarat Chris Goodman.

AMY WINEHOUSE A FOST GĂSITĂ MOARTĂ în apartamentul ei din Londra

Ce au postat vedetele pe Twitter despre Amy Winehouse. Care e cel mai straniu mesaj

De ce A MURIT AMY WINEHOUSE. Ultima vizită la dealerul de droguri

Cum s-a răspândit pe Twitter vestea morţii lui Amy Winehouse

Cauza morţii lui Amy Winehouse nu va fi anunţată mai devreme de luni

VIDEO: Cântăreţi celebri care au murit la 27 de ani

Amy Winehouse - o artistă care a ţinut prima pagină a ziarelor de scandal

VIDEO Ultima apariţie pe scenă a lui Amy Winehouse, cu trei zile înainte de a muri

Amy Winehouse, într-un interviu: "Probabil voi fi găsită moartă într-un şanţ în zece ani"

VIDEO Ultimul concert al lui Amy Winehouse. Cântăreaţa a intrat beată pe scenă


"Amy se afla singură în casa ei, în altă cameră decât aceea în care se afla agentul de pază pe care noi îl angajasem să o supravegheze în ultimii ani. Ea s-a dus în dormitor după ce i-a spus că vrea să doarmă, iar atunci când el a venit să o trezească, a văzut că nu mai respira. A telefonat imediat la numărul de urgenţe. Era extrem de şocat", a adăugat Goodman.

Tabloidul britanic The Sun susţine că un medic angajat de casa de discuri a cântăreţei a spus că aceasta era perfect sănătoasă, după un control medical de rutină, ce a avut loc în cursul zilei de vineri.

Totuşi, potrivit tabloidului britanic Daily Mail, care citează un prieten al artistei, aceasta ar fi cumpărat cocaină, ketamină şi ecstasy vineri seară, când a ieşit în oraş, şi a consumat alcool, iar o pastilă de ecstasy i-a fost probabil fatală.

Winehouse suferea de emfizem pulmonar, o boală care se manifestă prin dificultăţi în respiraţie.

Presa britanică a mai scris că Amy ar fi fost devastată şi de neconsolat după ce a fost părăsită de iubitul ei Reg Traviss, în iunie, chiar înainte ca ea să se interneze într-o clinică de reabilitare.

Cauza decesului cântăreţei Amy Winehouse nu a fost încă identificată în mod oficial, fiind necesară o examinare postmortem, a cărei dată va fi stabilită luni.

În ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată copios de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe altă planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Florin Badescu, florin.badescu@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa