Află ce bănci îţi dau dobânda cea mai mare pentru depozitele tale

Află ce bănci îţi dau dobânda cea mai mare pentru depozitele tale

La ora actuala, 8% pentru lei este o dobanda la care doar putem sa visam pentru ca nu mai exista pe piata. Cea mai mare dobanda oferita de o banca este de 7,75% pentru lei si de 4,25 lei pentru economiile in euro. Bancile nu au renuntat, in schimb, nici acum la comisioanele si taxele ascunse asa ca trebuie sa fii foarte atent atunci cand alegi institutia careia sa-i incredintati banii tai!

Sa nu uitam ca exista si banci care la retragere iti dau mai putini bani decat ai depus.

Lista lor se mai schimba pentru ca la fel se intampla si cu piata, dar trebuie sa fii atent la ce iti spune functionarul si la ce te pune sa semnezi. Uneori, pe hartie, stau scrise negru pe alb si ce a "uitat" respectivul functionar sa-ti spuna si poti sa ceri sa vezi cum arata contractul pe care il inchei cu banca.


Sa revenim la bancile care inca mai incearca sa te "imbogateasca".

ATE Bank este una dintre bancile care au inca dobanzi bune la lei, cele mai bune de pe piata: 7,75% la lei pentru depozitele pe 2 - 3 si 6 luni.

Pe urmatoarele locuri sunt Bank of Cyprus si Emporiki Bank.

In cazul depozitelor in euro, cea mai mare dobanda este oferita de Marfin Bank - 4,25% pentru depozitele pe sase luni.

Carpatica si ATE Bank sunt pe locurile urmatoare cu 4%.

Potrivit datelor centralizate de ProTV si incont.ro, din peste 40 de banzi analizate, doar doua banci dau la depozite o dobanda mai mare de 7,5% adica la 2.000 de lei economisiti castigi intr-un an 162 de lei.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

 

 

Versiune mobil | completa