Administratorul unei firme din Deva, cercetat pentru o evaziune fiscală de peste 570.000 de lei

Administratorul unei firme din Deva, cercetat pentru o evaziune fiscală de peste 570.000 de lei. Foto: Publimedia // Shutterstock

Administratorul unei societăţi comerciale din Deva este cercetat pentru o evaziune fiscală de peste 570.000 de lei, după ce poliţiştii au stabilit că, timp de un an, acesta a făcut achiziţii fictive de cereale, în valoare de peste trei milioane de lei, pentru care a dedus ilegal TVA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit că administratorul unei societăţi comerciale din Deva, în vârstă de 56 de ani, a înscris în contabilitatea firmei achiziţii fictive de cereale pentru a deduce TVA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Anchetatorii au stabilit că, în perioada octombrie 2008 - decembrie 2009, administratorul a făcut achiziţii fictive de cereale, în sumă de peste trei milioane de lei, de la şase societăţi comerciale din judeţele Teleorman, Arad, Vaslui, Vâlcea, Timiş şi Hunedoara, deducând ilegal TVA în sumă de peste 575.000 de lei", a declarat Niţu.

Potrivit acestuia, în cauză s-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Nicoleta Medrea, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa