6.000 de litri de apă potabilă, duşi de ISU Hunedoara într-un cartier afectat de secetă

de Pacala Dana - Mediafax, Nicoleta Medrea

Foto: Publimedia (Octav Ganea)

O cisternă cu 6.000 de litri de apă potabilă a fost transportată, joi, de pompierii hunedoreni în cartierul Viile Noi din Deva, unde locuitorii au rămas fără apă din cauză că fântânile au secat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Iancu de Hunedoara", căpitanul Anemona Doda, joi, pompierii Detaşamentului din Deva au făcut un transport de apă potabilă pe strada Aurel Vlaicu din municipiu.

"Apa, bună de băut, a fost transportată cu o cisternă de 6.000 de litri, înainte de distribuire aceasta fiind testată de specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică. Instalarea secetei şi lipsa precipitaţiilor au determinat scaderea nivelului pânzei freatice şi în consecinţă s-a făcut simţită o criză a apei în anumite zone", a declarat căpitanul Anemona Doda.

De acest transport au beneficiat aproximativ 60 de familii din cartierul Viile Noi.

Ea a spus că în ultimele 11 zile echipajele de pompieri au făcut opt transporturi de apă, şase de apă potabilă şi două de apă menajeră.

Apa potabilă a fost distribuită în gospodării din localităţile Bejan, Boholt, Chişcădaga şi Şoimuş, în timp ce apa menajeră a ajuns în Crişcior şi Baia de Criş.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul transporturilor de apă este de aproape cinci ori mai mic. Astfel, în anul 2012, până în luna august, pompierii hunedoreni au făcut 37 de transporturi de apă (33 de menajeră şi patru de apă potabilă), în total 321.000 de litri.

 
Tag-uri:
apă
,transport
,pompieri

 

Versiune mobil | completa