Teddy Riner susţine că a fost victima rasismului într-un restaurant parizian

de Leila Bolat

Foto: AFP//Mediafax (Attila Kisbenedek)

Teddy Riner, câştigătorul aurului olimpic la judo în 2012 şi multiplu campion mondial, a afirmat pe reţelele de socializare că a fost victima rasismului într-un bar-restaurant parizian, acuzaţia sportivului fiind negată de oficialii localului, informează AFP.

Riner a postat pe Twitter mesajul: "Nu mergeţi niciodată la Buddha Bar dacă sunteţi de culoare!!!!", iar pe Facebook a explicat, într-o postare mai lungă, că a fost vizat de rasismul unei chelneriţe, vineri seară, când s-a ridicat de la masă împreună cu fratele său pentru a asista mai de aproape la un spectacol.

"O chelneriţă l-a oprit pe fratele meu pentru a-i spune să îşi lase cardul bancar sau un act de identitate. Fratele meu i-a spus că ne uităm la spectacol, însă ea a insistat şi i-a cerut cardul. Apoi, mi-a cerut mie cardul şi m-a prins de braţ. De ce alte persoane care erau acolo nu au avut parte de un astfel de tratament? Noi am plătit ceea ce am consumat - două antreuri şi două băuturi, iar apoi am plecat fără să creăm probleme", a precizat Teddy Riner.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al Buddha Bar, Laurent Guyot, a negat acuzaţiile lui Riner. "Ne cerem scuze că nu l-am recunoscut pe Teddy Riner, dar Buddha Bar nu este un loc rasist. Noi avem restaurante în toată lumea şi avem clientelă venită din toată lumea. De altfel, în urmă cu 15 zile am organizat Black Fashion week", a spus Guyot.

El a menţionat că în Buddha Bar li se cere tuturor clienţilor care îşi părăsesc masa pentru a asista la un spectacol să lase un card bancar pentru a-şi păstra locul dar şi pentru a se evita neplata consumaţiei.

Guyot a mai spus că s-au luat măsuri în privinţa chelneriţei în cauză. "Ea a fost avertizată, pentru că nu poţi să prinzi pe cineva de braţ. Nu a fost dată afară. Va reveni să muncească la Buddha Bar", a explicat Laurent Guyot.

Chelneriţa respectivă, Melissa, în vârstă de 27 de ani (1,60 m), a declarat că l-a atins pe braţ pe sportivul de 2,02 metri pentru a putea vorbi cu acesta, zgomotul în local fiind foarte mare. "Mi-am pus mâna pe braţul său ca să pot fi auzită apoi şi i-am cerut cadrul bancar. Am fost tot timpul politicoasă. Domnul Riner a scos atunci cardul înjurând şi cerându-mi să îl chem pe patron", a relatat Melissa.

 
Tag-uri:
judo
,riner
,rasism

 

Versiune mobil | completa