Dana Druncea a renunţat la gimnastică

13 ANI ÎN SALĂ. Dana Druncea (18 ani) a început gimnastica la CSŞ Triumf Bucureşti, la vârsta de patru ani şi jumătate

După Steliana Nistor şi Andreea Acatrinei, şi  Dana Druncea a plecat de la lotul olimpic de la Deva

 


Componentă a lotului olimpic de gimnastică, Dana Druncea s-a retras din sportul de performanţă.
"Şi-a făcut o analiză şi a ajuns la concluzia că nu mai există rată de progres, iar cât a învăţat nu era suficient pentru a se bate la medalie şi cum la noi nu contează doar să participi, ci trebuie neaparat să câştigi, s-a hotărât să renunţe. În plus, anul acesta nefiind concurs pe echipe, iar la anul cele mici care au venit la lot ar fi avut şanse mult mai mari să prindă echipa, a fost încă un motiv pentru ea. A fost o decizie matură, luată împreună cu familia", a declarat antrenorul Nicolae Forminte.

 

Doar un bronz mondial

 


Druncea, componentă a echipei care cucerea bronzul la CM din 2007, de la Stuttgart, şi legitimată la CSA/CSŞ 3 Steaua Bucureşti, este a treia gimnastă care părăseşte lotul de la Deva, după Jocurile Olimpice de la Beijing. Imediat după Olimpiadă, s-a retras Steliana Nistor, urmată la câteva luni de Andreea Acatrinei, ambele din cauza problemelor de sănătate.

 

-------------


Ultimul concurs


Pentru Dana Druncea competiţia amicală cu participare internaţională "Nadia Comaneci Invitational", desfăşurată la începutul lunii februarie în Statele Unite ale Americii, a fost cea din urmă la care a participat. Împreună cu Sandra Izbaşa, Druncea a reprezentat România, româncele câştigând competiţia pe echipe cu un total de 108.900 de puncte, urmate fiind de Ucraina şi Israel. La individual, Dana a ocupat a treia poziţie, cu 53.350 de puncte, după Sandra (55.550) şi Yana Demyanchuk (54.450).


------------


"Nu voi regreta niciodată că m-am apucat de gimnastică de mare performanţă",
Dana Druncea

 

 

Versiune mobil | completa