Familia Rudeanu (PSD) s-a încuscrit cu fostul ministru Vasile Blaga (PD-L)

PETRECERE. După căsătoria religioasă de la Biserica Sfântul Elefterie, Ionuţ Rudeanu şi Agathe Blaga au avut parte de o petrecere de nuntă grandioasă, la care au venit peste 600 de persoane

Nepotul lui Mihail Rudeanu, fostul şef al judeţului Hunedoara între anii 2000 - 2004 şi lider al filialei judeţene PSD în aceeaşi perioadă, s-a căsătorit sâmbătă cu fiica fostului ministru de interne Vasile Blaga, proaspăt candidat PD-L la funcţia de primar al Capitalei la alegerile locale.
Mirele este Ionuţ Rudeanu, fiul preotului Ioan Octavian Rudeanu, fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara în perioada 2001-2005. Unchiul mirelui este Mihail Rudeanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi ex-lider al organizaţiei PSD Hunedoara în perioada 2000 - 2004. Pentru doar câteva luni, Mihail Rudeanu a fost cuscrul celebrului Nicolae Mischie din Gorj, însă alianţa de familie s-a rupt în momentul când fiica lui Mihail Rudeanu a divorţat de băiatul lui Mischie.
Mireasa este Agathe Blaga, fiica fostului ministru de Interne Vasile Blaga. Cuscrul părintelui Rudeanu a mai deţinut funcţia de prefect al judeţului Bihor şi cea de şef al Vămilor pe zona de vest a ţării.
Ionuţ Rudeanu a fost la un pas să-l aibă ca socru pe primarul Capitalei, dar bucureştenii l-au preferat la recentele alegeri locale pe rivalul candidatului PD-L Vasile Blaga.


"Foarte emoţionat"Cununia civilă a lui Ionuţ Rudeanu cu Agathe Blaga a fost oficiată, la Primăria Sectorului 2, de către primarul Neculai Onţanu. Iniţial, acest eveniment fusese programat să aibă loc la Primăria Generală, pentru a fi oficiat, se pare, chiar de către Vasile Blaga, în cazul în care ar fi câştigat Capitala. Fiica cea mare a lui Blaga, Agathe, şi Ionuţ Rudeanu s-au căsătorit religios la Biserica Sfântul Elefterie, iar petrecerea la "Domeniul Ştirbey", din Buftea, locul unde duminică, 6 iulie, va avea loc nunta fotbalistului Cristian Chivu. La cununia religioasă au participat şi democrat-liberalii Valeriu Stoica şi Mircea Toader.
Înaintea ceremoniei de la biserică, Blaga s-a declarat "foarte emoţionat" de nunta fiicei sale. "Este o vorbă: niciun ginere nu este prea bun pentru un tată de fată", a glumit el, urându-le tinerilor căsătoriţi să aibă o căsnicie la fel de fericită ca a lui. Vasile Blaga a mai spus că îşi doreşte "cel puţin" trei nepoţi. "Mie îmi pare rău că am avut numai doi copii", a recunoscut el. Întrebat de unde şi-a cumpărat costumul extrem de elegant, liderul PD-L a răspuns mirat: "De la magazin!".


Traian Băsescu a lipsitMirele Ionuţ Rudeanu a declarat, în exclusivitate pentru HUNEDOREANUL, că la petrecerea de la "Domeniul Ştirbey" au fost prezente peste 600 de persoane. "A fost o nuntă grandioasă. Am fost onoraţi de prezenţa domnilor Emil Boc, Adriean Videanu, Elena Udrea, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Radu Berceanu, Cristian Boureanu, Gheorghe Pogea şi Gheorghe Barbu. Marele nostru regret a fost că la nuntă nu a fost prezent şi domnul preşedinte Traian Băsescu, care nu a mai putut veni din cauza unor probleme de sănătate. Am făcut toate pregătirile necesare împreună cu cei de la SPP, însă, în ultimul moment, dânsul a anunţat că nu ne mai poate onora cu prezenţa", a declarat Ionuţ Rudeanu.


Dragoste la prima vedere


El a mai adăugat că pe soţia sa a cunoscut-o în urmă cu 9 ani. "Ne-am cunoscut chiar la sfârşitul anului 1999, la Cinciş, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. A fost dragoste la prima vedere. De atunci am fost tot timpul împreună. Agathe este un om extraordinar", a precizat Ionuţ Rudeanu. El a mai afirmat că, deocamdată, nu ştie unde va face luna de miere. "Avem mai multe variante, dar încă nu ne-am hotărât unde vom merge. Oricum, abia în august vom merge în luna de miere, deoarece luna viitoare mai avem unele probleme de rezolvat", a explicat actualul ginere al lui Vasile Blaga.
Tinerii căsătoriţi i-au avut ca naşi pe Elena şi Florin Muntean, respectiv pe Cristina şi Napoleon Săvescu. Florin Muntean a deţinut funcţia de deputat PD de Sibiu, el fiind coleg de armată şi prieten cu Vasile Blaga. Napoleon Săvescu este istoric, fondator şi preşedinte al societăţii "Dacia Revival International" din New York.


Încă o petrecere la OradeaIonuţ Rudeanu a mai precizat că duminică, 6 iulie, va avea loc la Oradea o a doua petrecere de nuntă. "La această petrecere sunt invitate peste 300 de persoane, din Bihor şi Hunedoara, care nu au putut veni la nunta de la Bucureşti. E vorba de prieteni şi rude la care atât eu, cât şi soţia mea ţinem foarte mult", a explicat Ionuţ Rudeanu.
Actualul ginere al candidatului PD-L pentru funcţia de primar general al Capitalei este medic stomatolog.
Aghate Blaga este licenţiată în economie şi, recent, s-a înscris la Facultatea de Pedagogie Primară şi Preşcolară. "Soţia mea iubeşte la nebunie copiii şi de aceea visul ei este de a avea o grădiniţă particulară", spune Ionuţ Rudeanu.


Naşul Napoleon Săvescu este apropiat de familia Rudeanu


Unul dintre naşi, Napoleon Savescu, este un prieten apropiat al familiei lui Ionuţ Rudeanu. El se străduieşte de peste un deceniu să aducă argumente care să dea consistenţă şi credibilitate teoriei potrivit căreia spaţiul carpato-danubiano-pontic a fost izvor al civilizaţiei europene. În paralel, Napoleon Săvescu aduce numeroase ajutoare (medicamente şi aparatură) pentru spitale mari din Romania. Pe banii lui, a ridicat monumente pentru Burebista la Orăştie şi pentru Nicolae Densuşianu la Densuş, a tradus şi a tipărit cărţi rare, ce se referă la spiritualitatea dacilor. În acest an, a dezvelit un monument la Tărtăria pentru celebrele tăbliţe din ceramică, despre care experţii străini afirmă că ar conţine un scris mai vechi decât alfabetul sumerian. Unii dintre istoricii români îi contestă lui Napoleon Săvescu dreptul de a răscoli colbul de pe trecutul civilizaţiei dacice, deşi acesta a obţinut titlul de doctor în istorie la Londra.


Pentru a vedea mai multe imagini de la nunta lui Ionuţ Rudeanu şi a Agathei Blaga accesaţi galeria foto a www.gandul.info.
 
Tag-uri:
nuntă
,politică
,psd
,pd-l

 

Versiune mobil | completa