Cea mai bună interpretă de muzică uşoară este o elevă de la Deva

PE SCENĂ. În urmă cu câţiva ani, solista deveancă a avut o trupă numită Contrast

O elevă hunedoreancă a câştigat Marele Trofeu la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu" , Brăila 2008
Alexandra Raluca Nistor este elevă în clasa a XII-a la Secţia Teoretică a Liceului de Muzică şi Arte Plastice "Sigismund Toduţă" din Deva. Tânăra, care se pregăteşte pentru o carieră de solistă, se va întoarce zilele acestea acasă cu un premiu de excepţie: Marele Trofeu la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu", Brăila 2008.


Concurenţi  valoroşi


Festivalul de la Brăila este considerat, în lumea muzicală, al doilea din ţară ca importanţă după cel de la Mamaia. Tineri din diferite părţi ale ţării, dar şi din străinătate, participă în fiecare an la festivalul de pe malul Dunării. În acest an s-au înscris în competiţie 24 de concurenţi din România, Italia, Letonia, Slovacia şi Serbia, toţi fiind solişti de valoare. "A fost foarte greu să reuşesc să mă impun în faţa unor interpreţi atât de buni, dar faptul că am câştigat este o dovadă că sunt şi eu un artist valoros", spune Alexandra Nistor. Festivalul s-a derulat pe perioada a trei zile, 16-18 mai, ultima fiind cea a premierelor. Toţi concurenţii au pregătit pentru festival câte o piesă din repertoriul compozitorului român George Grigoriu şi încă una, la alegere. Soliştii din alte ţări au putut să aleagă cea de-a doua piesă din repertoriul ţării lor de origine.


Premiată cu un VolkswagenPiesele cu care tânăra deveancă a reuşit să impresioneze juriul au fost: "Speranţe vis, speranţe flori" - compusă de George Grigoriu şi "Dragostea rămâne" - compusă de Adrian Cristescu, ultima melodie fiind cunoscută publicului în interpretarea Andrei. Toţi soliştii participanţi la Festival au avut ocazia să cânte alături de orchestra Radiodifuziunii Române, condusă de Ionel Tudor. "A fost ceva nemaipomenit să cântăm alături de marele dirijor Ionel Tudor", povesteşte Alexandra, pentru care festivalul de la Brăila este ultima competiţie de acest gen la care a participat ca şi liceeancă. Este, de asemenea, cel mai important dintre toate festivalurile la care a participat tânăra până acum. Asta, având în considerare faptul că Alexandra a participat la foarte multe festivaluri şi concursuri de muzică şi interpretare din ţară şi niciodată nu s-a întors acasă cu mâinile goale. Trofeul, diploma de câştigător şi fericirea nu sunt singurele lucruri care o vor însoţi astăzi pe Alexandra Nistor, pe drumul spre casă. Ea va aduce la Deva şi premiul primit la Brăila, o maşină Volkswagen Passat, roşie.

--------------------------

Declaraţie:
"Sunt foarte fericită că am reuşit să obţin acest premiu şi sper ca acest concurs să fie o rampă de lansare a mea, ca solist"
Alexandra Nistor, solistă
 
--------------------------

Cifră:
2

zile înainte de un concurs Alexandra Nistor exersează non stop

--------------------------

Solistă în diferite trupeAlexandra Nistor a avut câteva tentative de a-şi face o formaţie, încă de mică. "Împreună cu o prietenă am înfiinţat trupa Butterfly, dar asta era demult. Apoi, cu un băiat şi o altă fată am făcut o nouă formaţie, numită Contrast. Nici în formula asta nu am continuat prea mult. Sunt însă convinsă că în viitor voi avea succes ca solită", spune Alexandra Nistor.
 

 

Versiune mobil | completa