Ziarul Financiar are 50 de propuneri pentru funcţia de premier

Ziarul Financiar are 50 de propuneri pentru funcţia de premier

În 20 de ani de capitalism, între mediul privat şi cel de stat s-a creat o prăpastie. Pusă sub talpa politicului, administraţia publică s-a adâncit în incompetenţă astfel încât poziţiile de vârf, de miniştri de exemplu, sunt ocupate de oameni de partid care nici nu sunt în stare să se înţeleagă în engleză cu partenerii externi. Soluţia este doar la mediul privat. În faţa indeciziei preşedintelui Traian Băsescu de a numi un nou prim-ministru, Ziarul Financiar propune 50 de oameni de afaceri şi manageri, o adevărată elită de busi­ness a României, care au demonstrat pe parcursul carierei lor că sunt capabili să ocupe o astfel de poziţie.

Conduc companii, fac bugete, studii de piaţă pentru creşterea businessului, plătesc salarii şi taxe la stat şi, în final, dau socoteală în faţa acţio­na­rilor pentru ce au făcut. Dacă au performanţă în frun­tea companiilor sau a băncilor pe care le ma­na­geriază, de ce nu ar avea în fruntea Guvernului?

Incertitudinea care domină de aproape două săptămâni spaţiul public nu este în măsură să adu­că ceea ce preşedintele Traian Băsescu numeşte "încrederea în actul de guvernare".

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

 

 

Versiune mobil | completa