Totul despre noul Audi A6

Totul despre noul Audi A6

Cine se aştepta ca noul Audi A6 să reprezinte o revoluţie faţă de precedenta generaţie, la nivel estetic, se pare că s-a înşelat. Noul A6 rămâne o berlină premium de clasă mare, cu un aspect dinamic, dar şi sobru în acelaşi timp.

Partea frontală este mai expresivă, preluând oarecum forma farurilor lui Audi A7, în timp ce grila este acum mult mai impozantă. Imaginea de marcă este foarte puternică, A6 reuşind să se diferenţieze destul de bine faţă de limuzina A8, dar şi faţă de Audi A7. Interesant, A6 nu arată aşa de impozant cum ne dă de înţeles lungimea totală de 4,92 metri, graţie înălţimii reduse, de 1,46 metri şi a lăţimii de 1,87 metri.

Spatele lui A6 este discutabil, deoarece impresia de sportivitate şi forţă a părţii frontale parcă nu mai este la fel de prezentă. Stopurile dotate cu LED-uri au un design interior sofisticat, însă forma exterioară mizează doar pe simplitate. Cu toate acestea, per ansamblu Audi A6 inspiră mult dinamism, dar şi lux, fiind clar o berlină pentru un businessman tânăr al secolului XXI.

De fapt, se pare că designerii Audi au vrut să îi confere noului A6 chiar ceea ce le lipseşte concurenţilor BMW Seria 5 şi Mercedes E-Class - un aspect foarte modern şi cu o notă de agresivitate mai pronunţată, fără ca imaginea de marcă să fie alterată.

Interiorul noului Audi A6 se înscrie în cu totul alt registru faţă de al precedentei generaţii, preluând ideea împărţirii planşei de bord oarecum de la BMW Seria 5, dar cu o suficient de puternică notă personală. De fapt, am putea spune că interiorul lui Audi A6 îl copiază pe cel al lui A7, lucru de aşteptat, din moment ce ambele modele împart aceeaşi platformă tehnică.

Citeşte mai multe şi vezi galerie multimedia pe www.promotor.ro

 
Tag-uri:
auto
,audi
,nou

 

Versiune mobil | completa