Ştirile care ar putea schimba lumea, dar au fost ignorate

Ştirile care ar putea schimba lumea, dar au fost ignorate

S-au intamplat recent, atat de recent, incat opinia publica mondiala le-a uitat intr-un elan aproape inconstient...

Au fost ascunse, musamalizate si rapid ingropate, parca la ordin...

Presa globala nu le-a acordat importanta cuvenita, desi evenimentele de mai jos vor influenta in mod sigur viitorul. Dincolo de presupuneri, analize si comentarii, faptele petrecute fara stirea celor multi spun multe despre deriva in care continua sa rataceasca lumea in care traim.

Zidul Mexicului a fost spart

In timpul alegerilor partiale din 2006, din Statele Unite, congressmenii republicani erau in stare de orice promisiune, doar-doar i-or convinge pe votantii americani sa fie alaturi de ei, trup si suflet, in lupta impotriva imigrantilor ilegali, dornici de o portie zdravana de "American Dream". In acest scop, au facut la repezeala o asa-numita Lege a Zidului de Securitate, un proiect care urma sa se finalizeze pri construirea unui zid dublu, intins pe toata lungimea granitei dintre Statele Unite si Mexic. Imensul monument al discriminarii urma, asadar, sa aiba o lungime de peste 1.120 kilometri. Presat de cheltuieli urgente legate de operatiunile militare americane din Irak si Afghanistan, Congresul a alocat, in acel moment, o suma de bani suficienta pentru construirea a doar 600 kilometri de zid. Banii necesari definitivarii zidului american ar fi urmat sa fie alocati in urmatorul an fiscal. Ambitiosul plan al republicanilor a fost insa abandonat...
La orizont zambea had "Criza Mondiala".

Pe restul distantei nezidite, autoritatile de la Washington au instalat un zid "virtual", supravegheat cu radare si camere video de ultima generatie.
Neimpresionata de importanta care i se da, saracimea Mexicului incearca, de zor, sa forteze zidul invizibil. O parte reuseste cu bine patrunderea in noul "teritoriu interzis" din continentul nord-american. Sa fie un semn ca saracia bate tehnologia?

Evreii americani nu mai sunt foarte incantati de Statul Israel

Doi autori celebri in lumea politicii americane, Stephen Walt si John Mearsheimer, au lansat un volum care a starnit scandaluri si controverse acide inca din prima zi in care a fost pus in vanzare. Intitulata "Lobby-ul israelian", cartea in cauza dezvaluie ca sustinatorii din Statele Unite ai Israelului au deja o influenta covarsitoare asupra politicii externe a S.U.A.

Vrand parca sa infirme datele expuse in controversatul volum, un studiu social recent afirma ca tinerii evrei americani sunt tot mai putini interesati de sprijinirea statului Israel. Datele studiului dezvaluie ca doar 48% dintre evreii americani din esalonul cu varsta sub 35 ani mai considera ca distrugerea Israelului ar fi o tragedie personala. Comparativ, 77% dintre evreii americani de peste 65 ani declara ca disparitia Israelului ar fi o tragedie mai mare decat insasi Holocaustul.

Robotii actioneaza deja pe fronturile de razboi ale lumii

Inca din luna iunie a anului 2008, armata americana a introdus in Irak primii roboti de razboi. Inarmate pana in dinti, noile masinarii ale mortii, ganditoare si autonome intr-o oarecare masura, anunta o noua era pentru stiinta razboiului modern. Daca, pana la acea data, robotii erau folositi exclusiv in operatiuni de detectare a minelor si dezamorsare a dispozitivelor explozibile artizanale, noii roboti de tipul SWORDS sunt echipati cu mitraliere M249. Pana in prezent, in Irak seamana moarte si durere trei astfel de roboti, in valoare de 250.000 USD bucata. Robotii SWORDS sunt trimisi in misiuni dificile de lupta, care ar pune in pericol viata GI-lor americani. Pentru perioada 2006 - 2012, americanii au alocat nu mai putin de 1,7 miliarde USD pentru construirea de astfel de roboti militari.

Citeşte mai multe pe www.descopera.ro

 
Tag-uri:
stiri
,important
,lume

 

Versiune mobil | completa