Războiul OUG50, câştigat de bancheri

Războiul OUG50, câştigat de bancheri

Bancherii au reuşit să modifice Ordonanţa 50 după propria voinţă, astfel că forma care va fi suspusă votului Camerei Deputaţior, după aproape şase luni de dezbateri, le permite să menţină neschimbate costurile creditelor vechi.

Ordonanţa de urgenţă nr. 50/iunie 2010 privind creditele pentru consumatori se va aplica numai pentru împrumuturile vândute după intrarea acesteia în vigoare, în timp ce eliminarea comisionului de rambursare anticipată şi anumite prevederi privind comunicarea modificărilor de costuri vor fi valabile şi pentru creditele vechi.

Varianta aceasta, votată ieri de deputaţii din Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, care tergiversaseră dezbaterile timp de două luni, lasă în aer transparentizarea costurilor pentru creditele vechi - indexarea dobânzilor în funcţie de indici independenţi şi eliminarea anumitor comisioane - spre nemulţumirea clienţilor. Totuşi, deputaţii au inclus un amendament propus de grupurile de clienţi nemulţumiţi, prin care băncile sunt obligate să le acorde debitorilor care nu înregistrează restanţe mai vechi de 45 de zile acces la refinanţare, fără alte costuri sau evaluări, la costurile din oferta curentă.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

 
Tag-uri:
banca
,oug 50
,clienti

 

Versiune mobil | completa