Rapperul Chris Brown ar putea ajunge la închisoare

de Florin Badescu - Mediafax

Foto: AFP//Mediafax (Roby Beck)

Chris Brown, aflat sub incidenţa unui regim de libertate condiţionată, după ce a bătut-o pe fosta lui iubită, cântăreaţa Rihanna, în seara care a precedat gala de decernare a premiilor Grammy din 2009, la Los Angeles, ar putea ajunge la închisoare dacă instanţa californiană va considera că muzicianul a încălcat regulile referitoare la acest regim.

Cântăreţul în vârstă de 24 de ani a părăsit sala de tribunal, luni, ca un om liber, pe propria răspundere, însă el va trebui să participe la o audiere în instanţă pe 16 august, a precizat judecătorul James Brandlin, de la Curtea Superioară din Los Angeles.

După agresiunea comisă asupra Rihannei, Chris Brown a fost plasat în regim de libertate condiţionată pentru cinci ani şi condamnat la efectuarea a 180 de zile de muncă în folosul comunităţii şi la parcurgerea unui curs de consiliere împotriva violenţei.

Procuratura din Los Angeles, care l-a acuzat totodată pe Chris Brown că nu a efectuat toate zilele de muncă în folosul comunităţii care i-au fost impuse, a cerut judecătorului James Brandlin să revoce regimul de libertate condiţionată al rapperului, din cauza noilor acuzaţii care i-au fost aduse acestuia de curând, potrivit cărora cântăreţul ar fi provocat un accident de automobil şi ar fi fugit apoi de la locul faptei.

Cântăreţul a fost acuzat, luna trecută, de producerea unui accident de circulaţie, urmat de fuga de la locul faptei, şi de conducerea automobilului fără un permis de circulaţie valid. Accidentul a avut loc pe 21 mai, în Los Angeles.

Avocaţii lui Brown au depus luni la tribunal o declaraţie a presupusei "victime" a acelui accident de trafic în care aceasta solicită retragerea acuzaţiilor formulate împotriva rapperului.

Procuratura din Los Angeles a anunţat deja că va ancheta şi acest caz.

Chris Brown este autorul pieselor de succes "Kiss Kiss" şi "Run It". Cel mai recent album al său, cel de-al cincilea din carieră, se intitulează "Fortune", un material discografic lansat în 2012 care i-a adus artistului american singurul său premiu Grammy de până acum (din 12 nominalizări), la categoria "cel mai bun album R&B".

 

 

Versiune mobil | completa