PIB-ul a scăzut cu 2,5 procente

PIB-ul a scăzut cu 2,5 procente

Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru trimestrul III 2010 a fost de 136,60 miliarde lei preţuri curente, în scădere - în termeni reali - cu 2,5% faţă de trimestrul III 2009 şi cu 0,7% faţă de trimestrul doi, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Industria a fost ramura care a înregistrat cea mai mare creştere a volumului de activitate, cu 4,2%. Creşteri uşoare ale volumului de activitate s-au mai înregistrat şi în activităţile financiare, imobiliare, de închirieri şi serviciile pentru întreprinderi (+2,6%).

Reduceri ale volumului de activitate s-au înregistrat în agricultură, vânat şi silvicultură; pescuit şi piscicultură (-7,6%), construcţii (-14,9%), în activităţile de comerţ, repararea automobilelor şi articolelor casnice; hoteluri şi restaurante; transporturi şi telecomunicaţii (-6,5%) şi în alte activităţi de servicii (-0,3%). Ca o consecinţă a evoluţiei negative înregistrate pe ansamblul economiei, s-a redus volumul impozitelor pe produs colectate la bugetul de stat, impozitele nete pe produs înregistrând o scădere cu 3,3%.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

 
Tag-uri:
pib
,financiar
,scadere

 

Versiune mobil | completa