Piaţa auto o ia pe plus, după trei ani

Piaţa auto o ia pe plus, după trei ani

Piaţa auto locală a înregistrat o creştere de aproape 25% în ianuarie faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 5.500 de autovehicule, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
Luna ianuarie din acest an este astfel prima din ultimii trei ani în care vânzările de maşini punctează o creştere, în condiţiile în care şi programul de casare din 2010 a fost prelungit până la finele lunii trecute.

"Piaţa din ianuarie a fost atipică, deoarece am avut programul "Rabla" 2010. Din punctul nostru de vedere vânzările pieţei totale au fost sub estimările iniţiale deoarece au mai rămas tichete nefolosite", a spus Fabrice Cambolive, administratorul unic al Renault Nissan România, care mai deţine şi funcţia de director comercial al Dacia. Cambolive a subliniat faptul că ianuarie a reprezentat şi o lună a schimbărilor în contextul în care s-a introdus o nouă taxă de poluare. Raportat la piaţa totală, cel mai mare avans a fost înregistrat luna trecută de către vehiculele comerciale, care au urcat cu peste 80%, în timp ce piaţa autoturismelor a avansat cu 16% potrivit APIA. Bogdan Alecu.

SURSA: www.zf.ro

 

 

Versiune mobil | completa