Pasionaţii de jocuri auto sunt şoferi periculoşi

Pasionaţii de jocuri auto sunt şoferi periculoşi

Eşti fan Need for Speed, Gran Turismo sau Grand Theft Auto? Sunt toate şansele ca, în viaţa reală de şofer, să fii un pericol destul de mare pentru ceilalţi participanţi la trafic, conform ultimului studiu realizat de Continental Tires în Marea Britanie.

Specialiştii au intervievat 2.000 de şoferi, cu vârste între 17 şi 39 de ani, jumătate dintre ei pasionaţi de jocuri cu maşini, iar cealaltă jumătate oameni fără astfel de preocupări. Iar concluzia a fost că videogamerii sunt clar influenţaţi, în modul de a conduce, de jocurile cu maşini pe care le "devorează".

Pasionaţii de jocuri de maşini se consideră mai iscusiţi într-ale condusului, în principal bazându-se pe experienţele din mediul virtual, ceea ce înseamnă că sunt dispuşi la riscuri mult mai mari pe şosele (lucru confirmat şi de societăţile de asigurare, mai solicitate de aceşti clienţi decât de cei care nu îşi pierd timpul cu jocuri cu maşini).

Un oficial care a supervizat acest studiu a declarat că nu este mirat de riscurile mai mari pe care le prezintă pasionaţii de jocuri cu maşini în lumea reală, deoarece, instinctiv, deciziile şi raţionamentul dezvoltate în mediul virtual încep să fie aplicate şi pe şosea, fără ca omul să conştientizeze că acţiunile periculoase pot avea urmări grave şi serioase. În plus, cei mai mulţi nu realizează diferenţele enorme între regulile fizicii din lumea reală şi cele din lumea virtuală.

Vezi rezultatele studiului pe www.promotor.ro

 
Tag-uri:
jocuri
,auto
,studiu

 

Versiune mobil | completa