Micuţa scumpete

Micuţa scumpete

După ce chinezii de la Chery au prezentat la Salonul Auto Beijing 2009 conceptul de maşină electrică Riich M1 EV, iată că acum maşina de serie va fi pusă în vânzare pentru un preţ de pornire de 149.900 RMB (circa 22.500 USD). Mult, puţin?

Chinezii se mişcă foarte repede, iar programul de fabricare de maşini electrice la scară largă este în plin avânt. Prima maşină electrică de serie produsă de cei de la Chery este Riich M1 EV, o citadină care se speră că va convinge mulţi cumpărători, nu doar din China.
Riich M1 EV este propulsat de un motor electric de 40 kW (54 CP), alimentat de la baterii Li-ion de 60Ah, care pot fi încărcate complet în 8 ore de la o reţea de 220V sau în doar 30 de minute la 80% din capacitate.
Autonomia maximă a lui Riich M1 EV se cifrează la 150 km, în timp ce viteza maximă pe care o atinge maşina este de 120 km/h. Citadina chineză stă destul de bine la capitolul siguranţă, având airbaguri, ABS şi chiar ESP. Bineînţeles, nu lipseşte un sistem de recuperare a energiei la frânare sau unul de control al temperaturii bateriei.

Citeşte mai multe pe www.promotor.ro
 
Tag-uri:
auto
,chery
,beijing

 

Versiune mobil | completa