Lacrimile taie pofta de sex

Lacrimile taie pofta de sex

In cadrul unui nou studiu, un grup de cercetatori de la Weizmann Institute a demonstrat existenta unui mesaj codificat chimic in lacrimi; unul in masura sa le reduca barbatilor gradul de "activare sexuala", potrivit articolului pe aceasta tema, publicat in Science Express.

Plansul este un comportament universal, capabil sa transmita emotii intense "interlocutorilor". Fiintele umane, la fel ca majoritatea animalelor, elimina odata cu fluidele corporale o gama larga de compusi chimici capabili sa vehiculeze mesaje precise altor membri din aceeasi specie. In anii care au trecut, numeroase studii au demonstrat felul cum substante prezente in transpiratie pot declansa un surprinzator spectru de semnale in cei care le percep olfactiv. Dar lacrimile nu au miros.

De altfel, intr-un experiment preliminar, Shani Gelstein si colegii lui din cadrul Departamentului de Neurobiologie al Institutului Weizmann au verificat daca lacrimile produse de un grup de femei in timp ce priveau un film trist, intr-o camera separata, au vreun miros care ar putea fi deosebit de cel al unei solutii saline, in opinia unui grup de barbati. Intr-un al doilea experiment, barbatii au mirosit lacrimile sau o solutie salina, in timp ce pe un ecran se derulau imagini cu o serie de chipuri feminine.

Citeşte mai multe pe www.descopera.ro

 
Tag-uri:
studiu
,lacrimi
,sex

 

Versiune mobil | completa