Iris a primit Discul de Platină pentru „Cei Ce Vor Fi” şi a lansat albumul „12 Porţi”

Iris a primit Discul de Platină pentru „Cei Ce Vor Fi” şi a lansat albumul „12 Porţi”

Salutul lui Cristi Minculescu, "Bună seara, prieteni!", se va auzi din nou, pe scena Sălii Palatului, pe 21 noiembrie, când artistul va deschide alături de trupa sa "12 Porţi".

Iris va urca din nou pe scenă la sfârşitul acestei luni când, la Sala Palatului, va susţine concertul "12 Porţi". Acesta este şi numele celui mai recent material discografic al legendarei trupe româneşti, lansat miercuri, la Bucureşti. Un album la care s-a lucrat aproape un an, după cum a spus basistul Iris, Doru Borobeică, şi care cuprinde 12 piese din cele 17 create. "Nu ne grăbim la partea de compoziţie şi încercăm să atingem perfecţiunea", a declarat la rândul său bateristul Nelu Dumitrescu.

Trei studiouri au fost implicate în realizarea acestui album semnat de producătorul Mihai Alexandru. Fost chitarist la Iris, în urmă cu 25 de ani, muzicianul Mihai Alexandru a fost preferatul vechilor săi colegi de trupă pentru a le produce noul material discografic, la realizarea căruia au participat trei studiouri. El l-a înlocuit pe Mihai Godoroja, cel care a fost producătorul Irişilor vreme de 13 ani. "Trebuia să se ducă trupa Iris şi spre radio şi spre un sound mai apropiat de anii noştri", a mai spus Mihai Alexandru. "Nu trebuie să asculte Iris doar cei trecuţi de 35 de ani", a încheiat producătorul.

Mai mult pe www.gandul.info

 

 

Versiune mobil | completa