Excursie în "Oraşul Opel"

Excursie în "Oraşul Opel"

Fabrica Opel din Russelsheim, sau mai bine zis oraşul Opel, se îndinde pe o suprafaţă de 1.154.750 metrii pătrăţi şi are 3.300 de angajaţi. Fabrica din Russelsheim are un statul special în rândul fabricilor Opel, aici Adam Opel a pus bazele primei linii de producţie Opel. Practic, ceea ce este astăzi la Russelsheim este continuarea succesului şi afacerii părintelui brandului Opel.

Opel produce maşini la Russelsheim din 1899, când Adam Opel a fondat o afacere care a ajuns să producă un total de 60.000.000 de maşini în cele 12 fabrici din Europa. În prezent, fabrica din Russelsheim produce modelul emblematic al "noului Opel", Insignia, pentru care a şi fost modernizată în 2008. În 2010, de pe linia de producţie de la Rüsselsheim a ieşit modelul Opel cu numărul 16 milioane fabicat în acest spaţiu. Pe zi la fabrica din Russelsheim se produc aproximativ 400 de maşini pe schimb graţie unui Sistemului Global Manufacturing, un sistem standardizat de producţie cu un nivel înalt de calitate. Pe lângă acest sistem factorul uman joacă un rol foarte important, practic fiecare om are postul lui în care face o serie de operaţiuni, precum montarea circuitului de frânare sau prinderea protecţiilor de sub aripă.

Russelsheim este locul unde bate inima Opel. Spaţiul constă în sediul central al companiei şi brandului, Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică, ITDC, cu 7.000 de ingineri şi tehnicieni şi una dintre cele mai eficiente fabrici din lume, cu 3.300 de angajaţi.

Citeşte mai multe pe www.promotor.ro

 
Tag-uri:
opel
,fabrica
,auto

 

Versiune mobil | completa