Directorul Tarom a demisionat. Compania are datorii de 100 mil. euro

Directorul Tarom a demisionat. Compania are datorii de 100 mil. euro

Ruxandra Brutaru, directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, şi-a dat ieri demisia din funcţia în care a fost numită în ianuarie 2009 de către fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu.

"Vă comunicăm că Ruxandra Brutaru şi-a depus demisia din funcţie din motive personale.


Demisia va intra în vigoare începând cu 1 aprilie", au transmis repre­zentanţii Ministe­rului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). Ruxandra Brutaru şi Radu Ber­ceanu nu au putut fi contactaţi pentru declaraţii.
Întrebaţi de ZF dacă şefa Tarom şi-a îndeplinit obiectivele pe durata celor doi ani de mandat şi cum au fost evaluate rezultatele ei, oficialii Ministerului Trans­por­tu­rilor nu au transmis niciun răspuns. Acum, ministru este Anca Boagiu.

În timpul celor doi ani şi două luni de mandat ai Ruxandrei Brutaru, 30 de ani, compania de stat a înregistrat pierderi estimate la aproape 100 de milioane de euro în ultimii doi ani. Tarom a obţinut o cifră de afaceri de 193 mil. euro în 2009 şi pierderi de 55 mil. euro, de 34 de ori mai mari decât cele din 2008.
Pentru a creşte numărul de pasageri, Brutaru a introdus încă din primăvara lui 2009 mai multe bilete de avion la preţuri similare cu cele ale operatorilor low-cost. Deşi a reuşit să crească traficul anul trecut, numărul pasagerilor transpor­taţi ajungând la 2,2 milioane, mai mult cu 24% faţă de anul anul anterior, Tarom nu a reuşit să iasă de pe pierderi. Toată industria aviatică a fost afectată în ulti­mii doi ani din cauza crizei.


Citeşte mai multe pe www.zf.ro

 
Tag-uri:
tarom
,aerian
,avioane
,datorie

 

Versiune mobil | completa