Cum ar putea arăta Taxa Auto la anul

Cum ar putea arăta Taxa Auto la anul

Momentan, pe masa guvernului sunt mai multe propuneri de modalităţi de calcul pentru taxa auto 2011. Am reuşit să facem rost de valorile cele mai importante - vezi aici cât ar trebui să coste taxa auto 2011!

Am aflat de la surse din interiorul guvernului că pentru taxa auto 2011 sunt nu mai puţin de 5 propuneri de calcul în analiză în acest moment. Punctul comun al acestora este că noua taxă auto se va aplica şi pentru motorizările Euro 5 (care până acum erau scutite de taxă), iar taxa auto pentru celelalte norme de poluare creşte, în unele cazuri ajungând la o valoare dublă faţă de taxa auto 2010.
Vă prezentăm în continuare tabelele de calcul pentru mai multe exemple de cilindree, emisii CO2 şi vechime. Am făcut o medie a celor 5 propuneri de calcul, pe care am comparat-o cu valorile actualei taxe auto. Totuşi, pentru o comparaţie cât mai bună, puteţi vedea şi care sunt valorile minime, respectiv maxime ale propunerilor organismelor abilitate.
În ce priveşte maşinile noi Euro 5, pentru motorizările de până la 1,4 litri, taxa auto medie se situează între 100 şi 200 de euro, în funcţie de vechime. O dată cu creşterea capacităţii cilindrice se remarcă o creştere susţinută a valorilor pentru taxa auto medie, până aproap de 500 euro. Peste 3.000 cmc, taxa auto medie depăşeşte chiar şi 2.000 euro.

Citeşte mai multe pe www.promotor.ro
 
Tag-uri:
taxa
,auto
,propuneri

 

Versiune mobil | completa