Cele mai extreme 10 experimente

Cele mai extreme 10 experimente

Sunteti amatori de experiente si emotii puternice? Trageti aer in piept si descoperiti 10 experiente extreme care, garantat, va vor ridica nivelul de adrenalina la maxim.

10. La marginea spatiului, in Rusia

Fara doar si poate, este experienta "suprema" pentru "drogatii" de adrenalina: imaginati-va cum v-ar sta intr-un avion de vanatoare MIG-29, zburand la o viteza incredibila, la inaltimea de 25 km (dupa ce ati platit in prealabil "modica" cifra de 12.500 dolari). Asta da experienta extrema!


9. Pe podul Sydney, in Australia
Daca ati ajuns in Australia, nu uitati sa urcati pe vestitul "umeras de haine" ("Coat Hanger"), cum este "alintat" cel mai mare pod in arc din otel din lume, la 134 metri deasupra nivelului marii. Urcusul dureaza peste 3 ore si se spune ca o privire in jos iti cam da fiori. Dar daca a facut-o Kylie Minogue, nu poate fi atat de greu!


8. Catararea pe perete de roca, in SUA
Se spune ca Yosemite Valley este un soi de Mecca pentru cataratori, cu probe al caror grad de dificultate este extrem. Iar pentru cei cu adevarat temerari, aici exista "El Capitan", un zid de granit cu o inaltime de 915 metri.


7. Rafting pe Zambezi, in Africa
Sa cobori intr-o canoe pe fluviul Zambezi este o experienta cu adevarat extrema. Altminteri, cunoscatorii spun ca a face rafting pe Zambezi este ca si cum ai juca fotbal pe Santiago Bernabeu. British Canoe Union a indicat acest fluviu drept unul de gradul V (VI fiind limita navigabilitatii), caracterizat fiind de cursuri de apa violente, inclinari puternice si valuri imense.


6. Zborul cu parapanta, in Mexic
Faptul ca parapanta a fost inventata in Mexic nu e o noutate, dar Acapulco reprezinta o locatie privilegiata pentru practicantii acestui sport spectaculos, care se pot bucura aici si de o vedere panoramica asupra orasului, a colinelor si a insulelor de dincolo de golful cu acelasi nume.

Vezi continuarea topului pe www.descopera.ro

 
Tag-uri:
special
,top
,experiment

 

Versiune mobil | completa