Cele mai ciudate baruri de pe faţa Pământului

Cele mai ciudate baruri de pe faţa Pământului

Istoria consumului de alcool - în mod organizat - şi a meseriei de barman merge în trecut până în vremuri antice. Casele publice de băut, aşa cum erau denumite în vechime, serveau ca locuri de întâlnire atât pentru oamenii din clasele inferioare şi mijlocii, cât şi pentru cei din păturile înalte ale societăţii; erau puncte şi prilejuri de adunare pentru familii şi prieteni. În zilele noastre, există câte un bar sau un pub potrivit fiecărui gust şi oricărei stări. Pentru cei aflaţi în căutare de neobişnuit, de bizar şi chiar scandalos pe scenă internaţională a barurilor, există o mare varietate de opţiuni.

Următoarele baruri ciudate au câştigat faimă internaţională, atrăgând sute, chiar mii de vizitatori străini în fiecare an.

10. Eternitate, barul-sicriu

Oraşul ucrainean Truskavets, faimos pentru izvoarele sale minerale, şi-a îmbogăţit oferta pentru turişti cu o atracţie importantă şi neobişnuită. Un sicriu gigant, lung de 20 de metri, lat şi înalt de şase metri, a fost construit de un grup de antreprenori de pompe funebre, spre a le servi drept bar atât locuitorilor, cât mai ales vizitatorilor oraşului. Intitulat "Eternitate" de către fondatorii săi, barul-sicriu le oferă clienţilor băuturi de orice fel şi specialităţi având denumiri ca "Noua Zile" şi "Patruzeci de Zile", totul pe coşciuge de reale, folosite ca mese. Pentru decor, în bar se folosesc aranjamente florare funerare şi sicrie adevărate, iar uniformele chelneriţelor sunt special croite pentru a se adecva ambianţei. Nu mai puţin de 30 de metri cubi de lemn de pin au intrat în componenţa restaurantului.

9. Dans le Noir

Pentru cei interesaţi de experienţe unice, incredibile, sau care au pur şi simplu fantezia de a mânca şi a bea pe întuneric absolut, localul Dans Le Noir îi va lăsa, pur şi simplu, în beznă. Acest concept de bar francez este chiar inovator şi, dacă la început pare ciudat, pe urmă devine interesant faptul că nu trebuie să-ţi faci griji că te maimuţăreşti sau că îţi murdăreşti hainele cu mâncare sau băutură. Potrivit proprietarilor localului Dans le Noir, ghizii orbi angajaţi aici sunt atent antrenaţi să asigure bunăstarea clienţilor şi să îi direcţioneze. Aici, clientul se bazează numai pe simţul auditiv, pe miros şi pe atingere. Londra, Paris, Barcelona şi Bangkok sunt câteva dintre oraşele celebre unde poate fi găsit un local Dans le Noir. În fiecare restaurant aparţinând acestei francize, eşti ghidat şi servit de personal nevăzător, astfel încât diferenţa dintre cei care văd şi orbi este, cumva, anulată. De fapt, aici, în mod ironic, nevăzătorii devin "ochii" celorlalţi, iar această inversare de roluri implică un schimb de încredere dinspre persoana care funcţionează normal către cea cu probleme, fără de care ar fi complet pierdută într-un asemenea loc.

8. Clinica

Amplasat în miezul cartierului Clarke Quay, din centrul oraşului Singapore, Clinica este un bar cu tematică de spital. După cum o sugerează şi numele său, decorul şi ambianţa acestui loc respectă destul de fidel peisajul dintr-o clinică medicală. Paturi de spital despîrţite între ele prin perdele albe, corpuri de iluminat tipice sălilor de operaţii, scaune şi mese cu rotile, seringi, perfuzii, eprubete şi alte ustensile medicale au cu siguranţă însuşirea de a atrage atenţia clienţilor. Şi nu doar la nivel de decor sunt vizibile asemănările cu un veritabil mediu sanitar; ele se continuă şi în meniurile şi "vesela" puse la dipoziţia vizitatorilor. Astfel, cocktail-urile sunt servite în pungi de perfuzii, dotate cu dispozitive de picurare, sau în seringi mari.

7. Alcatraz ER

Tokyo a devenit "terenul de joacă" al celor mai bizare localuri. Alcatraz ER, un fascinant bar-restaurant, cunoscut şi sub denumirea de "Închisoarea Medicală Shibuya", este un astfel de exemplu. Probabil că proprietarii au fost destul de indecişi atunci când au ales conceptul acestui bar, deoarece el îmbină elemente tipice spitalelor, închisorilor actuale şi temniţelor medievale. Dar acest amalgam nu supără, ci chiar contribuie la nota excentrică pe care este întemeiată ideea. La intrarea în local, clienţii trebuie să îşi dezvăluie grupa sanguină, după care sunt încătuşaţi de chelneriţe îmbrăcate în uniforme de surori medicale, care îi conduc într-o "celula" - o încăpere austeră, ce seamănă cu o carceră subterană din Evul Mediu. Băuturi cu nume precum "Influenza" şi "Stabilizator Mental Acut" sunt servite în eprubete sau în pungi pentru perfuzii, iar mâncarea este oferită pe platouri şi în farfurii metalice asemenea tăvilor în care îşi plasează chirurgii instrumentele. Nu este foarte bună, dar probabil are o calitate superioară mâncării din închisoare. Ocazional, cină este întreruptă de un lunatic ce poartă pe faţă masca personajului horror Jason şi care aleargă prin tot localul, terorizând clienţii... şi tot aşa, diverse scenarii "negre", menite să sporească atracţia locului.

6. Cafeneaua Vampirilor

Cu siguranţă, ar fi fost mult mai adecvată unei alte părţi de lume - îndeosebi celei care a oferit istoriei şi imaginarului legenda personajului Dracula -, dar Crama Vampirilor se află în districtul Ginza, din Tokyo. Şi este, într-adevăr, un local inedit, ce nu trebuie ratat de niciun turist aflat în capitală nipona. Restaurantul cu tematică gotică se află la etajul al şaptelea al unui bloc turn, acolo unde, încă de la lift, clienţii sunt întâmpinaţi de chelneriţe purtând uniforme negre franţuzeşti şi de chelneri îmbrăcaţi în fracuri; aceştia îi conduc la mese (neapărat rezervate). În fiecare încăpere şi separeu din local, se poate ascultă muzică barocă, restaurantul fiind decorat cu cranii, crucifixe, candelabre, păiajeni şi pânzele aferente, un coşciug de tipul celui în care se odihnea Dracula şi alte elemente de natură să creeze impresia unui film horror. Atunci când soseşte clipa pentru comandă, lucrurile se complică puţin, deoarece meniurile sunt scrise numai în Kanji, una dintre cele trei scrieri japoneze cu ideograme. Ofertă culinara reprezintă un amestec de preparate tradiţionale franţuzeşti, italieneşti şi japoneze. Ca aperitive, localul oferă delicioase bulete din caşcaval sau pacheţele de primăvară umplute cu ton. De asemenea, între preparate se număra caracatiţă marinată, somon afumat, raţă sau pui cu mirodenii. Nici băuturile nu dezamăgesc; spre exemplu, amestecul roşiatic de vin şi suc de fructe este cu adevărat răcoritor. Preţurile sunt, totuşi, cam piperate, având în vedere că o cină în doi poate ajunge până la suma de 100 de dolari. O asemenea sumă se justifica însă, căci Crama Vampirilor din Tokyo oferă o experienţă unică.

Citeşte mai multe şi vezi poze incredibile pe www.descopera.ro

 
Tag-uri:
bar
,special
,top

 

Versiune mobil | completa