Cât valorează faţa ta?

Cât valorează faţa ta? Nici mai mlt, nici mai puţin de 2000 de dolari

Geniile IT îşi amuză clienţii din când în când cu tot felul de programe mai mult sau mai puţin utile. Unul dintre acestea ar putea fi ThatsMyFace, ce oferă posibilitatea utilizatorilor să-şi creeze gratuit profilul tridimensional al feţei prin încărcarea pe site-ul oficial a două fotografii, una din faţă şi alta din profil. Cei care sunt mulţumiţi de rezultat pot comanda apoi o mască 3D a feţei sau chiar un mulaj complet al capului, în mărime naturală. Tehnologia care stă în spatele acestui serviciu nu este nouă însă, nu este în mod normal accesibilă utilizatorului obişnuit. Crearea profilului tridimensional al feţei cu ajutorul pozelor este posibilă, însă cu ajutorul unor programe profesionale. Realizarea măştii şi a mulajului se face cu ajutorul imprimantelor 3D, maşinării scumpe şi sofisticate, care doar de curând au ajuns pe piaţă şi sunt departe de accesibilitatea buzunarului unui român obişnuit.

Nici preţurile celor de la ThatsMyFace.com nu sunt chiar un fleac. Ele încep de la 50 de dolari pentru o mască de 2 centimetri şi ajung la 300 de dolari pentru una de 20. Dacă, utilizatorul nu este mulţumit nici cu o astfel de dimensiune şi doreşte o replică fidelă a propriei feţe, el trebuie să îşi golească contul cu sume de peste 2000 dolari. Busturile sunt chiar şi mai scumpe, însă lumea nu se prea dă în vânt după ele.

Mulajele sunt realizate din plastic foarte rezistent şi la o rezoluţie a culorilor de 24 de biţi. Cei care nu stau prea bine bugetul pot să îşi imprime faţa într-un cub de sticlă.

 

 

 

Versiune mobil | completa