Asiguratorii se aşteaptă la falimente

Asiguratorii se aşteaptă la falimente

Segmentul asigurărilor generale ar putea scădea cu până la 15% anul acesta din cauza reducerii primelor încasate din poliţele auto, după un declin de o singură cifră în 2010, ceea ce s-ar putea dovedi un test fatal pentru mai mulţi jucători.

"În 2011 ar trebui să vedem nişte companii de asigurare care dispar şi nu doar societăţi care nu contează din punctul de vedere al cotei de piaţă. Dacă nu vom vedea falimente, vom vedea măcar societăţi plasate sub supraveghere specială", a declarat Cristian Constantinescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Asigurătorilor din România (UNSAR), la un seminar organizat de Media XPRIMM.

El se aşteaptă ca în scenariul cel mai optimist piaţa să scadă cu 5% în 2011, pe fondul reducerii cu 20% a tarifelor poliţelor auto. La începutul anului trecut, oficialii companiilor de asigurări se aşteptau la o scădere medie cu 5-10% a segmentului de asigurări generale în 2010, previziune confirmată de rezultate la nouă luni, când primele brute subscrise s-au comprimat cu 6,8%, până la 5,1 miliarde lei (1,2 mld. euro).

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

 

 

Versiune mobil | completa