Ai o firmă şi proiecte UE? Află ce trebuie să respecţi ca să nu dai bani înapoi

Ai o firmă şi proiecte UE? Află ce trebuie să respecţi ca să nu dai bani înapoi

Greul pentru firmele care au câştigat proiecte europene nu se opreşte odată cu încheierea proiectului, fie că este vorba de achiziţie de utilaje, mobilier, calculatoare sau de construcţia de hale de producţie.
Pentru o perioadă de trei sau cinci ani, firmele sunt obligate să menţină numărul de locuri de muncă pe care au spus că le vor crea prin proiect şi să menţină investiţia, altfel, pentru orice abatere de la termenii contractuali, autorităţile care gestionează fondurile europene pot să ceară returnarea în totalitate sau parţial a banilor de la UE.

"Principala condiţie pe care trebuie să o îndeplineşti ca să nu fii pus în situaţia de a da banii înapoi este să respecţi ce ai scris în proiect, să urmezi fiecare pas din contract. De aceea, când scrii proiectul, este important să nu stabileşti termene şi targeturi pe care nu le poţi îndeplini", spune Victor Lenghel, administratorul firmei Advertigo din Braşov, care oferă servicii de publicitate şi organizare evenimente şi care a solicitat 170.000 de euro de la UE pentru a achiziţiona şase pachete complete de sisteme de lasere şi accesorii.
Implementarea proiectului care a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), 4.3 "Sprijinirea dezvoltării microîn­tre­prinderilor", s-a finalizat în luna iulie, iar până în prezent, compania a primit circa 150.000 de euro de la UE. Citeşte mai multe pe www.zf.ro.

 

 

Versiune mobil | completa