ALERTĂ. Mai multe cazuri de rujeolă au fost confirmate în Hunedoara

ALERTĂ. Mai multe cazuri de rujeolă au fost confirmate în Hunedoara

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara este în alertă după ce, în zona Haţeg, au fost confirmate opt cazuri de rujeolă în urma analizelor de laborator, iar alte 13 au fost identificate de medicii de familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Reprezentanţii DSP Hunedoara au anunţat, vineri, că în zona Haţeg sunt 21 de cazuri de rujeolă.


"În judeţul Hunedoara, în zona Haţeg, evoluează un focar de rujeolă. Cele mai multe cazuri au fost depistate de localnici în comuna Pui, dar şi în comunele Baru Mare, Sălaşu de Sus şi oraşul Haţeg. În evidenţele DSP Hunedoara figurează, în prezent, opt bolnavi de rujeolă, boală confirmată prin analize de laborator, şi alţi 13 la care virusul a fost confirmat, deocamdată, doar de medicii de familie", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX directorul DSP Hunedoara, Dumitra Ştefan.


Potrivit acesteia, în primele cinci luni ale acestui an, la nivel naţional s-au înregistrat aproape 1.200 de cazuri de rujeolă, cele mai multe în Ardeal.


Potrivit specialiştilor, rujeola este o boală eruptivă, care se transmite prin aer. Principalele simptome sunt febra, tusea, conjunctivita. Cei care au astfel de simptome sunt sfătuiţi să se prezinte la medicul de familie.


"Recomandăm populaţiei să evite aglomeraţiile, să se prezinte la medicii de familie pentru orice semn de boală şi să apeleze la aceştia pentru recuperarea dozelor de vaccin rujeolic restante", a afirmat Ştefan.
Medicii susţin că singura cale de prevenire a rujeolei este vaccinarea.


Nicoleta Medrea, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa