Vor învăţa în tabără istoria dacilor

TRANSFORMARE. Tabăra de la Costeşti va găzdui o şcoală de vară pentru elevii români pasionaţi de istorie

Tabăra de la Costeşti va fi transformată într-o şcoală de vară unde elevii din toată ţară vor putea participa la ore despre istoria dacilor
 Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT) lansează anul acesta, în premieră pentru România, 15 şcoli de vară pentru a atrage interesul elevilor pentru petrecerea vacanţei de vară în tabere şcolare.
Una dintre aceste tabere va funcţiona la Costeşti, în judeţul Hunedoara, unde elevii din toată ţara vor avea ocazia de a veni pentru a cunoaşte istoria dacilor şi pentru a vizita cetăţile dacice din Munţii Orăştiei.


Vor învăţa printre vestigii arheologice"Şcolile de vară vor funcţiona începând din 28 iulie şi până în 15 septembrie. ANT a ales să înfiinţeze o şcoală de vară în judeţul nostru pe probleme legate de istorie, deoarece a considerat că, vizitând Munţii Orăştiei, elevii vor avea numai de câştigat. Noi am încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, care ne va pune la dispoziţie profesori de istorie, care vor face ore cu elevii veniţi în tabără la Costeşti şi vor vizita împreună cu aceştia vestigiile dacice din zona Munţilor Orăştiei. Profesorii se vor prezenta la întâlnirile cu elevii ca şi cum s-ar duce să predea la catedră şi vor fi plătiţi pentru activitatea depusă. Este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva în judeţul Hunedoara", afirmă Szell Lorincz, şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret Hunedoara.
Preţurile de cazare în şcolile de vară vor varia între 38 şi 46 lei pe zi. În aceste preţuri sunt incluse şi diferite activităţi cum ar fi olăritul, tirul cu arcul, orientarea cu busola şi echitaţia.

--------------------------------------

Declaraţie:
"Fiecare şcoală de vară va avea o anumită tematică. Cea din judeţul nostru va fi tabără de istorie şi civilizaţie dacică, iar celelalte 14 vor fi şcoli de cercetaşi, de limba engleză, de artă fotografică etc."

Szell Lorincz, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Hunedoara
 
Tag-uri:
elevi
,tabără
,istorie

 

Versiune mobil | completa