Drumeţie prin Cheile Jieţului

SPECTACULOS. În Cheile Jieţului, turistul poate admira o serie de cascade impresionante

O rezervaţie naturală de tip mixt, care oferă turistului peisaje fermecătoare, stânci pentru căţărat, peşteri, cascade şi trasee inedite, poate fi văzută în Cheile Jieţului

 

 


Situată în Valea Jiului, de-a lungul râului Jieţ şi a DN7A, Petroşani - Voineasa, zona turistică Cheile Jieţului atrage turişti din toate părţile ţării. Dacă vă nimeriţi prin Valea Jiului, nu rataţi ocazia de a parcurge şi Cheile Jieţului, un loc minunat care va lăsa în memoria voastră numai amintiri plăcute.

 

 

Sălbăticia zonei atrage turiştii

 

 


DN7A Petroşani-Voineasa străbate Cheile Jieţului, trece pe la Cabana Mija, Groapa Seacă şi iese în Obƒrşia Lotrului. În lungime de peste 40 de kilometri, până la intersecţia cu Vidra, traseul este în proporţie de peste 70 la sută asfaltat şi străbate masivul Parƒng pe la Cota 2000.
De la Vidra la Obƒrşia Lotrului se merge pe malul lacului Vidra, aproximativ 20 de kilometri, dar drumul este stricat pe alocuri. Odată ieşit din Obƒrşie, asfaltul dispare pe o porţiune de aproape zece kilometri.
Importanţa acestei arii naturale protejate se datorează în mare parte frumuseţii peisajului cu versanţi abrupţi ai Parƒngului, cu chei înguste şi stƒnci sălbatice care se pretează turismului, atƒt pe timp de vară, cƒt şi în anotimpul rece. Zona Cheilor Jieţului este una dintre puţinele regiuni din România unde mai pot fi găsite peşteri neexplorate sau trasee montane fermecător de sălbatice.

 

 

Escaladă, dar şi rafting

 

 


Aici, turiştii pot găsi relaxarea departe de aglomeraţia urbană, iar, dacă îşi doresc să exploreze, au la dispoziţie o mulţime de trasee montane, peşteri şi stƒnci pentru căţărat. De asemenea, există aici un număr mare de cascade. Un loc deosebit este Cascada Muncelul a cărei cădere de apă este de aproximativ 30 de metri.
Cele mai impresionante porţiuni ale cheilor Jieţului se află în zona strâmtorii "La Cleşti". Pereţii stâncilor din zonă sunt foarte căutaţi de turiştii pasionaţi de escalada sportivă.
Zona este locul de întƒlnire al cercetaşilor din regiune. Aceştia merg în Cheile Jieţului la fiecare sfƒrşit de săptămƒnă pentru drumeţii. Zeci de tineri din judeţele Gorj, Hunedoara şi Vƒlcea străbat traseele montane din zonă.
De asemenea, pasionaţii de sporturi extreme care ajung aici pot face rafting pe Jiu ori pe Jieţ.

 

 

----------

 

 


10
hectare este suprafaţa totală a Rezervaţiei Naturale Cheile Jieţului

 

 

Versiune mobil | completa