Clujenii au făcut curăţenie în Cheile Crivadiei

REACŢIE. Studenţii de la Cluj-Napoca au muncit câteva ore pentru a strânge gunoaiele lăsate în urmă de turiştii necivilizaţi

Studenţi şi profesori de la o facultate din Cluj-Napoca au venit în judeţul Hunedoara să ne adune gunoaiele din rezervaţiiMobilizaţi de o colegă de-a lor, de loc din municipiul Hunedoara, aproximativ 50 de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, împreună cu câţiva profesori, au venit la sfârşitul săptămânii trecute să ecologizeze Cheile Crivadiei, rezervaţie naturală din Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina.

 

Gunoaie în aria protejată

 


Rezervaţia se remarcă prin frumuseţea peisajului, prin flora bogată şi variată, prin numeroasele elemente dacice şi daco-balcanice, conservate la adăpostul substratului calcaros, dar, în ultima vreme, şi prin multitudinea de gunoaie care împânzesc viaductul ce traversează Cheile Crivadiei.

 

Ecologizare în mod organizat

 


Împărţiţi în cinci echipe, Spionii Roz 007,1 (7 băieţi şi o fată) - acţionƒnd sub sloganul "Atenţie, suntem peste tot!", Albinuţele - ghidate de sloganul "Măsurile de azi, mierea de mƒine!", Ecorangeri - "Toţi pentru unul, toţi pentru tine!",  Ambulanţa pentru natură - "Natura îţi oferă totul, oferă-i tu salvarea" şi Marţienii - "Mici, harnici şi darnici cu natura!", studenţii au dat dovadă de mult spirit ecologic.
Campania a fost structurată sub forma unui concurs cu trei probe: cultură generală, ecologizare şi realizarea unei "opere de artă" din deşeurile colectate. La sfƒrşitul concursului, toţi participanţii au primit diplome, iar juriul a hotărƒt să claseze pe primul loc toate echipele datorită harniciei dar şi creativităţii de care acestea au dat dovadă.

 

------------------


500
de kilograme de gunoaie au adunat studenţii clujeni din Cheile Crivadiei

 

 

Versiune mobil | completa